Kirjoittaja Aihe: Firefox 4.0  (Luettu 1147 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jazzbunny

Firefox 4.0
« : torstai 08 Heinäkuu - 2010 - 01:02 »
Tein nyt oman ketjun, en jaksanu ettiä oliko täällä jotain selaimiin liittyvää jossain. Ei mitään uutta ainakaan :)

Eli Firefoxista tuli 4.0 beta 1 versio, jota pääsee testailemaan. Uusimmat ulkoasukikkareet löytyy Windows versiosta, vastaavasti Linux ja Mac versioista löytyy 64-bittiset versiot suoraan mozillan ftp serveriltä. Beta 2 tai sitä myöhemmässä pitäs sit löytyä kaikista toi 64bit versio ja uudet ulkoasut.

Windows käyttäjien kannattaa varmaan asentaa ohjelma Portable appseista. Jolloin ohjelman voi asentaa vaikka muistitikulle tai työpöydälle, eivätkä vanhat profiiliasetukset mene sekaisin uutta versiota räplätessä.

Linux ja Mac käyttäjät voivat purkaa virallisen paketin esim. kotikansioon ja käynnistää sen sieltä firefox -P Testaus komennolla, jolloin käytetään Testaus nimistä profiilia tuon 4.0 kanssa. Toki sama toimii myös Windowssissa, asennat tuon 4.0 version johonkin eri kansioon kuin missä nykyinen on ja käynnistät sen sieltä firefox.exe -P Testaus komennolla.

Uuden ulkoasun syitä selitellään [noembed][/noembed].

Windows versio näyttää jotakuinkin tältä:

ja minun Ubuntussani se on tämmöinen:


Kuten alemmasta kuvasta huomaatte, voit katsoa esim YouTube videoita ilman Flash pluginia uudella HTML5/WebM tekniikalla. Jos haluat YouTuben toistavan videot ilman flashplayer lisäosaa voit napauttaa sen täältä päälle / pois.


tl;dr Viralliset lataussivut: http://www.mozilla.com/en-US/firefox/all-beta.html

[edit] Voit testailla toimivatko suosikki pluginisi tässä uudessa versiossa kirjoittamalla hakukenttään about:config. Sitten teet uuden bolean kentän, jonka nimeksi laitat extensions.checkCompatibility.4.0b ja arvoksi false. Monet nykyisistä plugineista toimivat heittämällä tuon jälkeen.
« Viimeksi muokattu: perjantai 09 Heinäkuu - 2010 - 02:36 kirjoittanut Jazzbunny »

Poissa NrK

  • @
  • Vakituinen raapustelija
  • *
  • Viestejä: 231
  • jee
Vs: Firefox 4.0
« Vastaus #1 : keskiviikko 27 Lokakuu - 2010 - 01:36 »
Kunhan toi tulee betavaiheesta veks päästään me Pale Moonin käyttäjätkin nauttimaan noista blingeistä.

Ja siis palemoonhan on: http://www.palemoon.org/

Tags: